7 razloga za agenta

7 razloga za agenta

Kupujete kuću, zemljište ili stan na Makarskoj Rivijeri!  Zašto unajmiti Agenta?

U modernim vremenima, kada je Internet pruža obilje informacija, klijenti često pitaju: “Trebam li unajmiti agenta za nekretnine?”. Trenutno postoje mnogi kanali koji djeluju kroz niz marketinških i promotivnih alata koje nudi današnji internetski projekti. I doista, tržište se mijenja, ugovor o kupoprodaji nekretnine može biti potpisan nakon početnog upoznavanja preko interneta i nakon prezentacije pojedinih objekata. Mnogim je to lako, nekima bas i ne. Ako ste razmišljali hoćete li ili ne posegnuti za stručnom pomoći u realizaciji kupoprodaje nekretnine, tu je sedam razloga za to:

 

1. Obrazovanje i iskustvo

 

 

Ne morate biti spremni kupiti ili prodati Vašu nekretninu, proučavati zakone, misliti na zamršenost tržišta, provodjenje dana i noći na internetskim stranicama, savjetovanja agencija i foruma. Ne morate znati sve! Ukoliko nazovete profesionalnog agenta za nekretnine slobodno, zahvaljujući suradnji sa stručnjacima, Vaše vrijeme je bolje provedeno na detaljan i studiozan način proučavanja predloženih opcija.

 

 

2. Agent – ovo je vaš filter

 

 

Osim toga, filter – spam. Među mnogim varijantama nekretnina, više desetaka fotografija s opisima i nijansama, jasno nakon razgovora agent će izabrati samo najbolje i najprikladnije. Dakle, može vam skratiti vrijeme da se smanji broj opcija i još važnije, poboljšati kvalitetu pregleda baze, čime se štedi Vaše vrijeme i trud.

 

 

3. Agent zna svoj teritorij

 

 

Mnoge klijente zanima infrastruktura rajona u kojoj se odnosna nekretnina nalazi, a često i traje dugo vremena dok klijenti shvate koliko daleko se nekretnina nalazi od trgovine, obratite pažnju na vrijeme hodanja do plaže, dali je u blizini bučna cesta, orijentirati se gdje se nalaze dječji parkovi za igru i tako dalje. Na sve ove informacije će Vas vaš agent upoznati na dan obilaska nekretnine, stvoriti sve potrebne oznake za Vašu osobnu iskaznicu, koje pružamo svakom našem klijentu. To je više najprikladniji i najučinkovitiji način.

 

 

4. Cijene – analitka

 

 

Mnogi ljudi misle da cijenu nekretnine formiraju agenti. Međutim, naprotiv, agent će biti vaš vodič za financijskim pitanjima: savjetovati o ukupnoj cijeni u specifičnim regionalnim stvarnosti će vam pomoći izabrati odgovarajuće opcije, uzimajući u obzir vaše želje i mogućnosti.

 

 

5. Pregovaračke sposobnosti

 

 

Stručni agenti za prodaju nekretnina imaju neosporan talent za pregovore, jer je, za razliku od većine kupaca i prodavača može zanemariti emocionalne aspekte transakcije te kvalificirano iskustvo. To je dio njihove službene dužnosti. Agenti nisu samo komunikativni ljudi, oni prenose informacije od kupaca do prodavača i obrnuto. Dobar agent je obučen za zastupanje klijenata i održavanje povjerljivosti dostupnih informacija iz suprotstavljenih interesa.

 

 

6. Stručni kontakati

 

 

Agent za nekretnine – predstavlja veliku mrežu stručnjaka, pružajući klijentima sve informacije o uslugama. Zahvaljujući međunarodnim pravnim odgovornostima kao što su B2B, agenti mogu preporučiti tvrtku koja ima zasluženi ugled kao najkonkurentnija na temelju parametara (učinkovitosti, stručnosti, kvalitete i cijene), kao i pružiti dovoljno informacija koje će vam pomoći da napravite pravi izbor.

 

 

7. Podrška nakon transakcije

 

 

Čak i nakon samih lakih i glatkih transakcija, koja su prošla bez problema, klijenti mogu postavljati niz pitanja koja zahtijevaju konzultacije s kvalificiranim agentom za nekretnine. Na primjer, na pitanja vezana za rad poreznih vlasti, porezne procjene imovine, plaćanje komunalnih računa i tako dalje. Dobar posrednik definitivno će vam pomoći. Pristojan i pošten agent će Vam pružiti punu podršku na kupnju, tijekom, i nakon zatvaranja kupnje.

Realitica Nekretnine
Member
Realitica