Brela

Brela

BRELA

Ljepota Parka prirode Biokovo, u podnožju kojeg je smještena općina Brela, a između planinskog i primorskog dijela, danas dostupna mnogim turistima koji šetaju ili pomoću organiziranih putničkih agencija koje se bave planinarenja, speleologije želeći upoznati ljepote ovog kraja. Ovdje su također vrlo popularni ekstremni sportovi kao što su penjanje po stijenama na strmim liticama, trčanje, biciklizam, brdski biciklizam, paraglajding, vožnja sa brodom po špiljama, raftinig i mnogi drugi oblici sporta. Svakako vrijedi posjetiti botanički vrt u Kotišini, kao i sam vrh Biokova – Sv Jure (1762 m).

Mjesto Brela, također poznato po svojom kulturno-graditeljskoj baštini. Možete posjetiti brojne drevne crkve, kao što su crkve sv. Stjepana (zaštitnik grada), Crkva Gospe od Karmela, sagrađena u znak zahvalnosti za pobjedu nad Turcima, crkva Gospe od Zdravlja, izrađena u tipičnom rustikalnom obliku dalmatinskog baroka i još mnogo drugih zanimljivih vjerskih objekata. Brela su zasluženo poznata po kilometrima netaknutih plaža među kojima možete lako pronaći malu uvalu koja je ujedno mirno mjesto za opuštanje. Također pronaći čete mjesto za sjedenje na plaži, a odmor od ljetnog vručeg sunca pronaći čete u prirodnom hladu guste borove šume. Najpoznatija plaža u Brelima je Dugi Rat, mnogo nagrađivana i najljepša plaža u Europi koja je osvojila nagrade za okoliš i čisto more te je dobila Plavu zastavu – kao i plaže Berulia i Stomarica.

Hotelijeri Brela do danas i dalje njihova dugogodišnja tradicija nudi udoban smještaj i gostoljubivost stare dalmatinske kuhinje, vino, pjesmu i zabavu. Zapravo je nemoguće ostati ravnodušnim ili nesretnim u takvom okruženju šarene prirode, mirisa morske soli, mirisa gorskih trava i šumom mora, koje udarajući po oštrim stijenama pjeni more. Odmor u Brelima će biti užitak za vas.

 

O ponudi nasoj agencije

O Makarskoj

O Hrvatskoj

O Baska Voda

Realitica Nekretnine
Member
Realitica