Koliko košta gradnja kuće

Koliko košta gradnja kuće

granja objekata makarska

 

Koliko košta gradnja kuće

 

Cijena izgradnje obiteljske kuće ovisi o vrsti materijala, konstrukciji, transportu na gradilištu i tipu kuće (prizemnica, katnica, kaskadna ili razvedena).

 

Prizemne kuće u pravilu imaju najveću cijenu, jer im se obračunavaju svi zemljani radovi, temelji i krovište na malu površinu.

 

Kod kuće na kat svi navedeni radovi se obračunavaju na kompletnu površinu (prizemlje + kat), tako da se umanjuje cijena bruto površine. Najveće povećanje cijene po bruto povšini odnosi se na podrum i tip krovišta (ravno, jednostrano, dvostrano ili četverostrano, razvedeno na više razina, s kućicama).

 

Ukratko, gradnja kuće može koštati od 100-tinjak eura po kvadratu za niski rohbau do 700 eura po kvadratu za objekt spreman na useljenje (bez namještaja).

 

Važeći nacionalni zakoni trenutno nedvosmisleno od 2020. godine uvjetuju izgradnju svih kuća blizu nula energetskom modelu. Stoga treba razmotriti sve energetski učinkovite sustave s dugoročnim projekcijama troškova.

 

Niskoenergetske kuće smanjuju potrošnju energije i koriste obnovljive izvore energije (postavlja se bolja toplinska izolacija, ugrađuju se dizalice topline, solarni kolektori i fotonaponske ćelije za proizvodnju električne energije). Njihova gradnja skuplja je od klasične kuće do 30 posto.

 

 

kontaktirajte nas …
 
 
 

Vaše Ime (obvezno)

Vaš Email (obvezno)

Kontakt Broj (obvezno)

Vaša poruka

 

 

 

 
 
 
   
 

Realitica Nekretnine
Member
Realitica