Energetski Certifikati Makarska

Energetski Certifikati Makarska

Izrada energetskih certifikata za sve vrste objekata na Makarskoj Rivijeri.

 

ENERGETSKI CERTIFIKATI MAKARSKA

 

Izrađujemo Energetske certifikate za građevine s jednostavnim i složenim tehničkim sustavima!

_________________________________________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Certificiramo sve vrste objekata na Makarskoj Rivijeri !!! Brela, Baška Voda, Promajna, Krvavica, Makarska, Tučepi, Podgora, Drašnice, Igrane, Živogošće, Mala Duba, Drvenik, Zaostrog, Podaca, Brist i Gradac !

Na tržištu nekretnina Europske unije, energetski certifikati su jamstvo kvalitete nekretnine koja se prodaje ili iznajmljuje i bez kojih ne može ići u promet.  

Certifikat se naručitelju usluga daje u dva primjerka, a moguće ga je izraditi za najmanje dva do tri radna dana. Ako je riječ o novim zgradama, za izradu certifikata je potreban arhitektonski projekt objekta. Certifikat je ovjeren od strane ovlaštene osobe i ima svoj broj pod kojim se kasnije uvodi u registar Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva.

Certifikat ima pet stranica, a rok važenja mu je 10 godina. Za sve one koji u ovim kriznim vremenima pokušavaju namaknuti novac prodajom nekretnine, napomena da od 1. srpnja, odnosno od dana kada je Hrvatska postala dio Unije, energetski certifikat moraju imati sve zgrade i njihove samostalne uporabne cjeline (stanovi, uredi…), koje se prodaju. Javno izlaganje energetskog certifikata obavezno je za zgrade javne namjene ili samostalne uporabne cjeline zgrada koje se koriste za javnu namjenu u zgradama mješovite namjene.

Energetski certifikat sadrži opće podatke o zgradi, energetski razred zgrade, podatke o osobi koja je izdala certifikat, o termotehničkim sustavima, klimatske podatke, podatke o potrebnoj energiji za referentne i stvarne klimatske podatke, objašnjenja tehničkih pojmova te popis primijenjenih propisa i normi kao i prijedlog ekonomski opravdanih mjera za poboljšanje energetskih svojstava zgrade koje se temelje na prethodno provedenom energetskom pregledu građevine. Energetski certifikat za nove zgrade sadrži i preporuke za korištenje zgrade vezano za uštede energije, toplinske zaštite i ispunjenje energetskih svojstava zgrade.

Energetsko certificiranje zgrade je skup radnji i postupaka koji se provode u svrhu izdavanja energetskog certifikata, dok je Energetski certifikat dokument koji predočuje energetska svojstva zgrade. 
Energetski certifikat sadrži opće podatke o zgradi, energetski razred zgrade, podatke o osobi koja je izdala energetski certifikat, podatke o termotehničkim sustavima, klimatske podatke, podatke o potrebnoj energiji za referentne i stvarne klimatske podatke, objašnjenja tehničkih pojmova te popis primijenjenih propisa i normi. 
Svrha Energetskog certifikata je pružanje informacija vlasnicima i korisnicima zgrada o energetskom svojstvu zgrade ili njezine samostalne uporabne cjeline i usporedba zgrada u odnosu na njihova energetska svojstva, učinkovitost njihovih energetskih sustava, te kvalitetu i svojstva ovojnice zgrade. Možda će baš Energetski certifikat biti presudan da netko kupi ili iznajmi upravo Vašu nekretninu.

 

 

Kontakt broj: +385954444552

Realitica Nekretnine
Member
Realitica